+32 (0)2 352 07 80
info@medisquare.be
35 ans d’expertise dans le secteur médical et pharmaceutique

Het belangrijkste is de vrijheid waarmee je kiest om leven te geven aan een schilderij by Brandy Volant

Het belangrijkste is de vrijheid waarmee je kiest om leven te geven aan een schilderij. En de kunst is om te stoppen wanneer het nodig is. 

Bij Luc Herbint (LH), beroepsschilder, kreeg Brandy Volant de smaak te pakken om een nieuw avontuur aan te gaan. 

Hij had altijd een passie voor de schone kunsten, en vijf jaar later hangen sommige van zijn schilderijen in galerijen en worden ze tentoongesteld aan een enthousiast publiek. 

In het begin twijfelde ik, als een vorm van intellectuele eerlijkheid.” 

Brandy is eerst een DJ en een muziekproducent, een wereld die zijn eerste uitlaatklep was. Beetje bij beetje bood het leven hem kansen om iets anders met zijn handen te doen. Een kans die hij met beide handen aangreep. 

Hij werkt alleen met oliën, voor het reliëf, materie en het leven dat eruit voortkomt. Kleuren in lagen en rasters zijn enkele van de technieken die hij verkiest. Hij gebruikt ook oude kleding en stoffen in alle vormen en alle soorten en laat het toeval spelen om een specifiek
en onvoorspelbaar effect te creëren.

Geïnspireerd door grootmeesters als Pollock, Soulage, Turner en Zao Wou Ki, doet Brandy aan lyrische abstractie en schildert hij altijd op muziek. Zo wordt hij meegesleept door ‘underground’ of een elektronisch universum en verfijnt hij, afhankelijk van de muziek, zijn werk. Het schilderij krijgt dan een andere kleur, een andere intensiteit. En ten slotte, als het goed lijkt te gaan, stopt hij en laat hij het doek zijn wat het is. Door dit creatieve proces hoopt hij dat onze ogen zullen afdwalen en ondergedompeld worden in emotie.

“ Waar het om gaat is de vrijheid waarmee je ervoor kiest om een schilderij tot leven te brengen. En dat is kunnen stoppen wanneer
dat nodig is. ” 

“ Het gaat vooral om te doen waar je van houdt, zonder opgelegd canvas, zonder kader ”.

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia


« In het begin twijfelde ik, als een vorm van intellectuele eerlijkheid »

Waar ?   

« Black Box Gallery » 
Van 8 oktober tot 8 november 2021

https://www.facebook.com/BlackBoxGallery.fr 

(13, Rue Michel Raillard, 59200 Mouvaux (Frankrijk))

Sur Facebook :
www.facebook.com/BrandyVolant

Email :
brandyvvv@gmail.com