L’Envie
Helkijnstraat ,38
8554 Sint-Denijs (Zwevegem)
T : +32 (0)56 22 19 83
www.lenvie-restaurant.be
David Grosdent is een opmerkelijke jonge chef-kok: een Michelinster, Young Chef of the Year 2021, lid van North Sea Chef, Jong Keukengeweld en Young Masters én een Gault & Millau score van 15,5 / 20. De briljante jonge Waalse chef woont sinds 2015 in Vlaanderen.
Tekst: Joëlle Rochette
David Grosdent is afkomstig van Luik, maar de liefde voor de mooie Inès Vankeirsbilck bracht hem naar Vlaanderen. Nadat ze elkaar ontmoetten toen ze allebei voor Jean-Baptiste Thomaes werkten in Château du Mylord (Ellezelle) en ook samenwerkten bij Yves Mattagne's Sea Grill, openden ze hun eigen restaurant in Zwevegem, de geboortestreek van Ines die ook opgeleid werd in de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.
Met L’Envie bieden David en Inès een heel mooi eigentijds restaurant en een dito keuken. Meer nog, deze 'signature'-keuken weerspiegelt de ongebreidelde verbeeldingskracht van de jonge chef-kok, zijn interesse in de beste lokale producten en zijn herinneringen aan lessen van leermeesters, zijn familie (zijn vader was bakker en zijn grootvader boer) en die van grote koks die hem opleidden.
Zijn gerechten zijn een genot voor alle zintuigen. De lichtheid wordt alleen geëvenaard door het respect voor de seizoenen en de ingrediënten. Zijn creativiteit doet de rest om een gerecht van Nieuwpoortse garnalen, gelei van postelein, knolselder en een eidooier een feest te maken, net zoals hij van diezelfde garnalen met een espuma van nieuwe aardappelen, daslook en karnemelk een topgerecht maakt. Een carpaccio van coquilles met rauwe room en knapperige en kleurrijke groenten, Noordzeepladijs met courgettes uit de tuin, verse kappertjes en sap van gefermenteerde groenten, ree met Gerookt hooi uit Mürringen, kweepeer, schorseneren, grand veneur saus of eend met polenta, groenten, olijvensaus of, geïnspireerd door Inès, banketbakker van opleiding, een knapperige Normandische crêpe, het ene gerecht is al heerlijker dan het andere.
L'Envie, een haven van goede smaak en groot talent, biedt iedereen de kans om een van de meest aantrekkelijke jonge keukens in het noorden van het land te ontdekken, zoveel is zeker.