35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Contact

L’Envie
Helkijnstraat ,38
8554 Sint-Denijs (Zwevegem)
T : +32 (0)56 22 19 83
www.lenvie-restaurant.be

L’Envie

Een groot talent, een ster aan het firmament!

David Grosdent is een opmerkelijke jonge chef-kok: een Michelinster, Young Chef of the Year 2021, lid van North Sea Chef, Jong Keukengeweld en Young Masters én een Gault & Millau score van 15,5 / 20. De briljante jonge Waalse chef woont sinds 2015 in Vlaanderen.

Tekst: Joëlle Rochette

David Grosdent is afkomstig van Luik, maar de liefde voor de mooie Inès Vankeirsbilck bracht hem naar Vlaanderen. Nadat ze elkaar ontmoetten toen ze allebei voor Jean-Baptiste Thomaes werkten in Château du Mylord (Ellezelle) en ook samenwerkten bij Yves Mattagne's Sea Grill, openden ze hun eigen restaurant in Zwevegem, de geboortestreek van Ines die ook opgeleid werd in de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.  

Met  L’Envie bieden David en Inès een heel mooi eigentijds restaurant en een dito keuken. Meer nog, deze 'signature'-keuken weerspiegelt de ongebreidelde verbeeldingskracht van de jonge chef-kok, zijn interesse in de beste lokale producten en zijn herinneringen aan lessen van leermeesters, zijn familie (zijn vader was bakker en zijn grootvader boer) en die van grote koks die hem opleidden. 

Zijn gerechten zijn een genot voor alle zintuigen. De lichtheid wordt alleen geëvenaard door het respect voor de seizoenen en de ingrediënten. Zijn creativiteit doet de rest om een gerecht van Nieuwpoortse garnalen, gelei van postelein, knolselder en een eidooier  een feest te maken, net zoals hij van diezelfde garnalen met een espuma van nieuwe aardappelen, daslook en karnemelk een topgerecht maakt. Een carpaccio van coquilles met rauwe room en knapperige en kleurrijke groenten, Noordzeepladijs met courgettes uit de tuin, verse kappertjes en sap van gefermenteerde groenten, ree met Gerookt hooi uit Mürringen, kweepeer, schorseneren, grand veneur saus of eend met polenta, groenten, olijvensaus of, geïnspireerd door Inès, banketbakker van opleiding, een knapperige Normandische crêpe, het ene gerecht is al heerlijker dan het andere. 

L'Envie, een haven van goede smaak en groot talent,  biedt iedereen de kans om een van de meest aantrekkelijke jonge keukens in het noorden van het land te ontdekken, zoveel is zeker.  

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up