35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

« Het belangrijkste is dat je kunt maken wat je wilt, van welk materiaal dan ook » By Edmundo Solari

« Het belangrijkste is dat je kunt maken wat je wilt, van welk materiaal dan ook »

De Belgisch-Uruguayaanse kunstenaar Edmundo Solari is al vijftig jaar in België en opent de deuren van zijn atelier om ons kennis te laten maken met zijn kunstwerken, een expressie van een primitieve kunst op hedendaagse wijze die hem na aan het hart ligt.

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

De Belgisch-Uruguayaanse kunstenaar Edmundo Solari is al vijftig jaar in België en opent de deuren van zijn atelier om ons kennis te laten maken met zijn kunstwerken, een expressie van een primitieve kunst op hedendaagse wijze die hem na aan het hart ligt.

Zijn eerste liefde was literatuur, dankzij een vader die boekhandelaar was, en beetje bij beetje maakte hij kennis met verschillende technieken zoals schilderen en graveren. Maar het was tijdens zijn werk in een ijzerhandel en zijn laswerk dat hij begon te beeldhouwen.

Metaal wordt de basis van zijn werken, een stabiel en permanent element. Edmundo geeft vorm aan de eenvoudige materie met een vanzelfsprekende eenvoud, en creëert personages die zowel een wilde als een moderne kant hebben.

De personages zijn atypisch, ze zijn van ‘elders’. Ze zijn gehuld in touwen, stoffen, papier en andere eclectische materialen, waardoor ze een eigen signatuur krijgen en voortdurend evolueren. 

“Ik ben als dr. Frankenstein, ik creëer een wezen dat mijn nu domineert.”

Er ontstaat een band tussen de ‘wezens’ en het publiek. Ze roepen bepaalde emoties op of brengen een boodschap, een beetje zoals een vriend of een familielid.

De kunst van de oude beschavingen van Afrika, Oceanië en natuurlijk Zuid-Amerika zijn Edmundo Solari’s belangrijkste invloeden. En hij wordt gedreven door het verlangen om iets moderns te creëren met eenvoudige materialen.

“Ik leef in een werend waarin ik mij van ‘s morgens tot ’s avonds met kunst voed.” 

De kunstenaar vertelt ons dat hij eigenlijk in twee werelden leeft. Soms is hij nogal eenzaam en droomt hij over wat hij gaat maken, en dan weer is er de wereld die zichzelf

uitnodigt en waar het goed is om sociaal te zijn. De confrontatie met anderen stelt hem namelijk in staat meer over zichzelf te ontdekken en zich voortdurend te ontwikkelen.

Vandaag brengt zijn reis hem terug naar de schilderkunst, zonder zijn eerste liefde te willen afwijzen. Samen met die evolutie komt ook het verlangen om nieuwe dingen te creëren en andere talenten aan te boren…


Het belangrijkste is dat je kunt maken wat je wilt, van welk materiaal dan ook

Zien:

www.instagram.com/Dater_photography/

Contact: 

dater.photography@gmail.com

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up