35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Laetitia De Meyer

“ De wereld is voor mij één grote speelplaats geworden ” 

Laetitia De Meyer, psychologe van opleiding, begon collages te maken nadat ze aanvankelijk werd geïnspireerd door een werk van de Amerikaanse kunstenaar Lance Letscher.

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

Ze wilde op een andere manier creëren, door zich in het materiaal te verdiepen. Haar overvloedige fantasie levert haar vele prachtige beelden op die zij creëert met getextureerde voorwerpen en materialen die ze tijdens haar wandelingen verzamelt.

Haar werk met slechtziende kinderen stimuleert haar en maakt dat ze speciale sculpturen gaat maken. Op zoek naar deze 3-dimensionale effecten in haar werk, maakt zij gebruik van deze praktijk om die in haar kunst op te nemen. Haar invloeden en inspiratiebronnen zijn veelvuldig, gaande van Niki de Saint Phalle tot Bret Polok, tot Yves Klein en
Bram Bogart. 

Laetitia verzamelt handschoenen, verdwaalde sokken, lege geneesmiddelenverpakkingen, en ga zo maar door. Dankzij haar vinden de verwaarloosde voorwerpen een nieuw leven en zonder het echt na te streven hebben haar stukken een ecologisch karakter. Haar goede vrienden en familie helpen haar bij het maken van haar creaties. Ze zegt dat ze de alledaagse voorwerpen sublimeert omdat ze ze mooi vindt!  

“Ik handel in glitters!”  

In haar experimenten en voorbij de glinsterende kleuren is de sprankelende beeldend kunstenaar zich ervan bewust dat zij zich voortdurend moet vernieuwen of onderscheiden. 

Haar fantasie brengt haar ertoe andere materialen te gebruiken, zoals glitter of piepschuim.  Er is geen echte grens aan haar werk, behalve misschien de zwaartekracht. Niets houdt haar tegen en het resultaat is een lust voor het oog!

Met een sterke wil, is ze altijd benieuwd naar het eindresultaat. De Meyer is echt een kunstenaar die zich laat leiden en voeden door haar kinderziel, terwijl ze een andere dimensie geeft aan plastische kunst.


Ontdek de artiest

Waar?

Instagram : laetitiademeyer_ldm

Faceboook : laetitia de meyer ldm  

Website : www.laetitiademeyer.com 

Telfoon: +32 478 71 38 46

Email : laetitia_dm@hotmail.com 

En ook…  

Uptown design tour, Waterloolaan in Brussel,
van 13 tot 23 oktober 2022.

Parcours Rodeart in Sint-Genesius-Rode
op 8 en 9 oktober. 

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up