35 ans d’expertise dans le secteur médical et pharmaceutique

Als mijn schilderij een kijker ontroert, zijn ziel raakt, of hem gewoon bevalt, dan heb ik mijn doel bereikt by TiTA

Het uitzicht op de skylines van Manhattan is indrukwekkend en uniek om te recreëren op doek.

1996 was een keerpunt in het leven van Alberte, vertaler van opleiding. Het was in dat jaar dat de wens om haar artistieke kant te laten spreken haar ertoe bracht zich te bekwamen aquarellen maken, iets wat ze bijna tien jaar deed. Met behulp van de beste leraren, tilde ze de techniek naar het hoogste niveau. 

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

TiTA, de naam waarmee zij haar schilderijen signeert, heeft altijd graag getekend. Van aquarel evolueerde ze naar acryl en gemengde technieken, en nu werkt ze nog hoofdzakelijk met olieverf. 

Reizen is een belangrijk en steeds terugkerend onderwerp in haar werk en, een beetje zoals andere kunstenaars, heeft zij haar eigen specifieke thema's en periodes. 

Al bijna 25 jaar werkt TiTA aan abstracte en semi-abstracte kunst, gebaseerd op de natuur, het milieu en stedelijke ruimten. 

New York kent ze bijvoorbeeld heel goed. De stad is een rijke bron van inspiratie voor de kunstenares, die haar verwelkomde om er te exposeren: “Het is een stad die echt leeft, die ik door en door ken en waar ik nooit genoeg van krijg.”  

Ze volgt er de contouren van de wolkenkrabbers die uit de grond lijken te rijzen  om de hemel te raken, en niets houdt hen tegen, het lijkt een spontane constructie die zich blijft ontwikkelen.  

“Het uitzicht op de skylines van Manhattan is indrukwekkend en uniek om te recreëren op doek.”

TiTA gaat moeiteloos van de ene techniek naar de andere. Haar werk en inspiratie zijn soms gebaseerd op foto's, maar vaak is wat ze op doek zet een subtiele mix van herinneringen, indrukken, ervaringen en veel fantasie. Een excellent recept, zoveel is zeker.

En tenslotte is er dat kleine concrete detail dat wordt toegevoegd aan het abstracte schilderij dat voortdurend in opbouw is, soms door het gebruik van gemengde technieken. Soms is het een silhouet, een boom,... een kleinigheidje dat iedereen op zijn eigen manier zal opmerken en interpreteren. 

Het is zoals Salvador Dalí zei: “De kijker is de ultieme kunstenaar”, aldus TiTA. 


“Het is een stad die echt leeft, die ik door en door ken en waar ik nooit genoeg van krijg.”

Zien:

www.instagram.com/lemmensalberte/

Contact: 

albertetsjoen@gmail.com

chevron-downarrow-up