Chef Axel Colonna-Cesari
Restaurant Centpourcent
Antwerpsesteenweg, 1 –
2860 Sint-Katelijne-Waver
T: +32 (0) 15 63 52 66
E: info@centpourcent.be
W: www.centpourcent.be
Restaurant Centpourcent(Sint-Katelijne-Waver)
in het hart van de groentestreek, vlakbij Mechelen, staat het gastronomisch restaurant Centpourcent garant voor een zuivere keuken, die zich laat inspireren door het rijke aanbod aan verse streekproducten. Chef Axel Colonna-Cesari combineert smaken
en texturen, traditionele ingrediënten, groenten uit zijn eigen moestuin en innovatieve kooktechnieken.
Tekst: Joëlle Rochette
Nadat de chef in 2003 al een Michelinster in de wacht sleepte voor het bekende wijnrestaurant Folliez (Mechelen), haalde hij in 2007 een tweede ster als executive chef voor het gastronomisch restaurant Orangerie van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem) en een ster voor zijn eigen restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver.
Een mooie en terechte erkenning voor een chef die toen hij nog maar dertien jaar was besloot om naar de hotelschool te gaan. Het feit dat zijn ouders in het vak zaten was daar wellicht niet vreemd aan! Zijn keuze viel op de beroemde Hotelschool Ter Duinen à Koksijde en op zijn veertiende heeft hij een eerste studentenbaan te pakken in het gerenommeerde Restaurant Hostellerie Le Fox in De Panne.
Axel Colonna-Cesari kookt nog altijd op topniveau. “ Ik lig niet wakker van sterren. Het is leuk meegenomen en we zijn heel blij en fier dat we er opnieuw een hebben. Maar ik heb nooit gewerkt met het idee dat ik absoluut sterren moest halen of behouden. Ook nu niet. Op een bepaald moment maak je keuzes in het leven en je moet er dan 100% – lees Centpourcent – voor gaan ”.