35 ans d’expertise dans le secteur médical et pharmaceutique

Contact

Bistro La Corbeille
Corbeillestraat 47, 2235 Hulshout.
T: 016.88.33.83
E: info@bistrolacorbeille.be
W: https://www.bistrolacorbeille.be

Succesvolle chef kiest voor nieuw avontuur

Succesvolle chef kiest voor nieuw avontuur

De chef, niet te verwarren met de wielrenner met dezelfde naam, heeft geen horeca-roots. Niemand van zijn familie werkte in de horeca. “Ik denk dat mijn fascinatie voor koken er bij mij van kleinsaf aan in zat. Mijn moeder kan bijzonder goed koken en als kleine jongen mocht ik naast haar staan en mee in de potten roeren.”  Vandaar de roeping van deze gemotiveerde chef die van jongs af aan begreep dat zijn toekomst in de wereld van de keuken lag.

Tekst: Philippe Bidaine

Na zijn opleiding ‘restaurant en keuken’ in Coloma Mechelen werkte hij in verschillende restaurants om ervaring op te doen. Het was zijn droom een eigen zaak te beginnen. Voldoende gewapend en met de steun van zijn echtgenote Annick opende hij zijn eerste zaak.

«In 1998 openden we onze eerste ‘zaak in een gehuurd pand in Herselt. De start viel goed mee en na drie jaar besloten we om op zoek te gaan naar een eigen ruimte. Die vonden we in 2001 in Olen waar we negen jaar Het Komfoor succesvol maakten.  Toen een oude dokterswoning
met prachtige tuin in Heultje te koop kwam, werden we op slag verliefd en verhuisden we ons ‘Komfoor’ nog een keer.»

Daarop volgde meer dan twee decennia van succes met een trouw
en enthousiast cliënteel.

“Na al die jaren was het pand opnieuw aan een renovatie toe. Annick en ik kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk een hele boel investeringen moesten doen om het naar onze zin te verbouwen. We zijn beide rond de 50, hebben geen kinderen, dus vroegen we ons af of we dat nog wel zouden doen, of we gingen doorgaan met Het Komfoor”, aldus Aerts.

“Meer dan twintig jaar was het mooi geweest en na veel wikken en wegen, besloten we begin 2021 om Het Komfoor te koop te zetten,
in de overtuiging dat het nog wel een jaar zou duren voor we
een koper vonden en de zaak rond ging zijn.”

De zaak kwam in een stroomversnelling terecht toen een investeringsgroep belangstelling toonde voor het gebouw dat de groep in staat zou stellen haar wijngoed Petrushoeve te ontwikkelen. Tegelijkertijd was dezelfde groep op zoek naar een chef-kok voor het restaurant dat zij in Westmeerbeek had geopend, Bistro La Corbeille genaamd, naar de voormalige groenteconservenfabriek die op
het terrein stond.

En zo begon deze meer dynamische Mastercook begin dit jaar aan
een nieuw avontuur. Verwijzend naar de geschiedenis van de plaats, besloot Mario Arts zich te concentreren op het gebruik van groenten
in het aanbod van zijn nieuwe domein. Tot nu toe was zijn keuken eerder klassiek, maar nu neemt ze een nieuwe wending, dankzij
het team van jonge en inventieve mensen rond hem. 

chevron-downarrow-up