35 ans d’expertise dans le secteur médical et pharmaceutique

The girl from Zura - Gujarat by Benoît Feron

The girl from Zura - Gujarat
en ongewoon traject voor deze advocaat van de balie van Brussel, die na zijn werk zijn toga omruilt voor een onderzoekersplunje en op pad gaat om sporen van etnische groepen vrinden. De Great Rift Valley was zijn favoriete jachtgebied – hij ging er meer dan twintig keer naartoe – met zijn favoriete wapen: een camera.

Passie door een lens

Op zoek naar pure schoonheid, legt Benoît Feron de natuur vast in al zijn grootheid. De huidkorrel met sporen van tijd of rituele offers, haar bedekt met boter en rode oker, traditionele kostuums en de schoonheid van menselijke lichamen en zielen zijn pure emotie vastgelegd op papier, maar levendig authentiek. Feron ontkent een etnografische missie te hebben, maar hij stelt vast en betreurt zonder een oordeel te vellen dat de invloed van toerisme het gedrag van de primitieve volkeren verandert die geleidelijk hun tradities opgeven voor een westerse levenswijze.

Leven in harmonie met de natuur is meer dan ooit een buitengewone en zeldzame buitenkans, en het kunnen vastleggen op een beeld is een kunst waarin de Brusselse fotograaf uitblinkt.

Wat het werk van de kunstenaar uniek maakt, is de precisie van de kadrering en de aandacht voor detaisl in zijn portretten en in zijn stillevens van  zowel huid  als juwelen en landschappen.


Ontdek de kunstenaar

  • Op www.benoitferon.photography
  • Benoît Feron schreef verschillende boeken en stelde uitvoerig tentoon in België en in Frankrijk.
  • In 2014 organiseerde hij een grote tentoonstelling in Brussel die heel goed onthaald werd door de pers, “Rift Portraits”. In 2007 won hij de prijs voor de beste fotografie die werd uitgereikt voor de tentoonstelling “Art for Home” in galerie Xavier Hufkens.
  • In 2014 kende een jury onder voorzitterschap van de president van Sotheby’s België de kunstenaar de fotografieprijs toe op een andere collectieve tentoonstelling georganiseerd in Brussel door Spot-U-Art.
  • In november 2016 werd Benoît Feron uitgenodigd met 17 andere fotografen, waaronder Ian Arthus-Bertrand en Sebastiao Salgado, om zijn werk tentoon te stellen op het Loving Earth Festival georganiseerd door Hangar H 18 in Brussel.
chevron-downarrow-up