35 ans d’expertise dans le secteur médical et pharmaceutique

Ik beeldhouw, dus ik ben by Isabelle de Bellefroid

Ik beeldhouw, dus ik ben
“Materies komen tot leven in haar handen, of het nu brons, hars of aarde is. De emoties nemen een vorm aan en worden symbolen.”

Isabelle de Bellefroid is een Belgische beeldhouwer. Haar figuratieve creaties, meestal in brons, zijn uniek en haar buitenlandse carrière bracht haar naar verre landen zoals Jemen of India, of dichter bij haar geboorteland, Turkije en Frankrijk. Vandaag is het in haar atelier in Sint-Genesius-Rode dat Isabelle de Bellefroid haar kunst beoefent en bezoekers verwelkomt. Haar beeldhouwwerken, soms van monumentale omvang, verlaten regelmatig de werkplaats voor een tentoonstellingsgalerij of een kunstliefhebber.

Ze is vlot, creatief en gepassioneerd in hart en nieren, en daarom maakt Isabelle ook werk van de overdracht van haar technische knowhow en het plezier van het creëren. Isabelle organiseert creatieve workshops voor kinderen en volwassenen en stagiairs kunnen hun creativiteit uitdrukken met behulp van aarde, hars of papier-maché.

Naast haar carrière als beeldhouwer, lanceerde ze ook de kunstacademie ‘Art et Ose’ in 2014 samen met een collega-beeldhouwer, José Sahagun. Studenten kunnen er het hele jaar door lessen volgen.

Een ander aspect van Isabelle’s carrière is het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Het lag daarom voor de hand dat Art et Ose de deuren  opende door op elke les een ‘andere’ volwassene of kind te verwelkomen.


Ontdek de kunstenaar

chevron-downarrow-up