35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Anthony Leenders

« Elk werk is een nieuwe acteur van het leven, in het leven. »

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

Conceptueel kunstenaar Anthony Leenders studeerde aanvankelijk architectuur aan de LUCA School of Art in Gent. Hij besefte al snel dat deze opleiding hem niet voldoende gaf wat hij wilde, dus koos hij voor een studie binnenhuisarchitectuur en een masteropleiding Schone Kunsten aan het Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. 

Al snel integreerde hij een belangrijke notie die zijn hele werk zou bepalen: van een object veel meer maken dan een eenvoudig functioneel instrument. Deze overtuiging werd zijn handtekening en leverde hem verschillende prijzen op.

“Een object is ook een instrument” 

Anthony werkt met ruwe materialen zoals hout, metaal en leisteen en probeert altijd de ruimte te visualiseren waarin het werk de plaats zal verrijken met zijn aanwezigheid.

Wanneer hij creëert, besteedt hij ook bijzondere aandacht aan de interactie tussen het bouwwerk en zijn omgeving. Hij is gehecht aan de natuur en de relaties met het element en de mens. Elke creatie heeft de roeping iets anders te worden, een instrument dat geneest, dat kalmeert, dat toelaat bepaalde concepten los te laten.

Het is therapeutische kunst. Zijn unieke stukken brengen ons ertoe ons dagelijks leven te herdenken. Het talent van Anthony Leenders is om iets verder te gaan in deze reflectie door ons een voorstelling aan te bieden die ons uitnodigt om mee te componeren. Zo stelt "Kairos" ons voor om het verstrijken van de tijd onder ogen te zien en onze manier van leven te herdefiniëren. "The Naiad" verwijst naar de heiligheid van water en "Morpheus" roept het licht op dat elke dag geboren wordt en vervaagt.

Door te proberen de boodschap van het materiaal te begrijpen en te voelen, roept de kunstenaar personages op en animeert deze die zich verbinden met de wereld waarin wij leven. Er is een nieuwe definitie van spiritualiteit in het werk van Anthony Leenders, zoveel is zeker.


Ontdek de artiest

Website:
www.anthonyleenders.com

Instagram:
www.instagram.com/anthonyleenders

Email:
leendersanthony@gmail.com

Werk van Anthony Leenders is ook te zien op een tentoonstelling ‘Moving Traces 08’ die tot 9 juli loopt in de Atelier Ecru Gallery (Burgstraat 18, 9000 Gent) .

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up