Groot nieuws van de maand mei, de eigenaar en chef-kok van Restaurant Cédric werd zopas verkozen als voorzitter van de Belgische Mastercooks! Met deze eretitel wil de zevende en jongste voorzitter van deze vereniging zijn 170 collega’s steunen en de vereniging van extra dynamiek voorzien.
Tekst: Joëlle Rochette
« Ik ben zeer vereerd door het vertrouwen van mijn collega’s die me verkozen tot voorzitter van The Mastercooks of Belgium. Mijn doel is de lat even hoog te leggen en de belangen van al onze leden en zakelijke partners te blijven verdedigen. Maar ook om onze trots, die alle leden van deze prestigieuze vereniging hebben, een boost te geven. En van zodra dit opnieuw mogelijk is, hoop ik eveneens om onze gezamenlijke ontmoetingen en activiteiten in alle regio’s van het land weer op te starten. »
Reeds twintig jaar runt Cédric zijn eigen restaurant aan de Belgische kust in Knokke. In een aantrekkelijk en eigentijds kader presenteert hij een geraffineerde Belgisch-Franse keuken op basis van uitstekende seizoensproducten, als het kan van heel dichtbij afkomstig, van het land of uit de zee, met de haven van Zeebrugge op wandelafstand.
Hoe dan ook vergeet hij zijn Waalse roots niet, gezien hij uit Luik afkomstig is en les volgde aan de hotelschool van Heuzy (Spa). Na zijn studies werkte hij in topzaken zoals La Réserve in Knokke en voor Brusselse sterrenkoks zoals Freddy Vandecasserie van La Villa Lorraine** en Jean-Pierre Bruneau van Bruneau**. Zodoende kreeg hij een bijzondere interesse in het bereiden van wild. En wanneer zijn “signature dish” king krab met champagnesaus is, houdt hij er evenveel van om groot wild klaar te maken, eend of wilde patrijs, van zodra het wildseizoen opnieuw van start gaat.