35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

De materie als boodschap by François Canart

De materie als boodschap

« Ik roep vaak terwijl ik werk, uit blijdschap » 

In het hoofd van François Canart zitten talloze afbeeldingen die hij graag eerst op papier zet. De honderden schetsen worden eerst modellen en dan metalen sculpturen …

De lijnen van de constructies die uit zijn verbeelding komen, materialiseren zich. De kunstenaar creëert vormen in alle soorten en maten, vaak monumentaal. Ze worden tentoongesteld in openlucht om er de impact van de weerelementen te ondergaan. Zo ontstaat er een natuurlijk schild dat de kunstwerken duurzaam maakt. 

Tekenen, vervormen, monteren, lassen, dilatatie. Een opeenvolging van instinctieve en doordachte stappen om het metaal zijn vorm te geven. Alleen in zijn atelier laat hij zijn energie de vrije teugel en moet Canart bij wijze van spreken exploderen om zich fysiek te bevrijden. 

Van idee tot creatie in 3D, er is geen weg terug, het idee en de uitwerking moeten nauwkeurig en verfijnd zijn. Het is de realisatie van een geheel, van het materiaal met al zijn onvolkomenheden. Net als de mens is het werk volkomen onvolmaakt; en als een creatief kind biedt de kunstenaar ons een blik in zijn universum met silhouetten in schors, in edele roest.

Tekst : Lauranne Gonzalez Garcia


Ontdek de kunstenaar

In de Golf de l’Empereur
van half mei tot eind juli 2021     

In september 2021 bij de vijvers van Elsene en de Square Armand Steurs. 

François Canart
GSM : +32 475 45 16 21
Mail : eclips1@skynet.be
Facebook : François Canart sculptures

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up