35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

De materie als boodschap by François Canart

Jacques Brel zei het als volgt: «Talent bestaat niet, talent is het verlangen hebben om iets te doen. Het verlangen om een droom waar te maken is talent. Al de rest is transpiratie en discipline. Daar ben ik zeker van

« Tijdens een van mijn vele wandelingen, en hoewel ik een beetje in gedachten verzonken was, werd ik plotseling getroffen door onverklaarbare verschijningen.... Monumentaal opgedoken uit de aarde, speelden de silhouetten met de elementen. Ik was ontroerd. Alsof ze de met lucht gevulde leegte vullen, lijken ze van een denkbeeldige, bijna stellaire plek te komen. Ik begrijp ze niet echt, maar ik hoor ze, want ze spreken tot mijn ziel in een heel aparte taal. »

Dat is ook de mening van François Canart.

Transpiratie, hard werken en soms zelfs schreeuwen. Kreten van vreugde als zijn vingers monumentale structuren van staal vormen. Onvermoeibaar ziet hij in zijn werkplaats ijzeren reuzen ontstaan, rechtstreeks uit zijn verbeelding.

François schetst zijn idee eerst op papier, daarna worden de tekeningen wat concreter en echter. Het materiaal is niet gemakkelijk om mee te werken en dat maakt het eindresultaat juist zo mooi.

Elk van zijn sculpturen heeft een boodschap en elke kijker zal die van hem of haar ontdekken.

Net als de wind die de metalen plaat doet ritselen, doet ook de tijd zijn werk en draagt bij aan het leven van de kunstwerken.

Hoewel enigszins verwrongen, omdat ze onvolmaakt zijn, is er een zachte balans in deze creaties die het hart zal raken van wie er ook naast staat. De kunstenaar heeft een bijzondere persoonlijkheid, hij is een van die mensen die graag en oprecht met anderen delen.

De mateloosheid van de kunst van François Canart weerspiegelt dit verlangen om te delen.

Tekst : Lauranne Gonzalez Garcia


Ontdek de kunstenaar

Email: cortenfc@gmail.com

Website: www.francoiscanart.be

Facebook: https://www.facebook.com/people/Fran%C3%A7ois-Canart-sculptures/100062961894330/

Instagram: francoiscanart/

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up