35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

« De ontmoeting van een impuls met het toeval creëert het verhaal » by Sophie Herpain

« De ontmoeting van een impuls met het toeval creëert het verhaal »

Sophie Herpain begon haar loopbaan in de wereld van advertenties en evenementen. Beelden maakten altijd deel uit van haar leven, wat haar naar banen leidde waar alles duidelijk eenvoudig was. Maar op een dag verandere er iets in haar. 

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

ophie Herpain begon haar loopbaan in de wereld van advertenties en evenementen. Beelden maakten altijd deel uit van haar leven, wat haar naar banen leidde waar alles duidelijk eenvoudig was. Maar op een dag verandere er iets in haar. 

"Wat wil ik écht doen?", zo vroeg ze zich af. 

Zij zegt -met zin voor humor-dat ze niet erg goed was in tekenen. Na een halte bij de beeldhouwkunst besefte ze dat het voor de hand lag; schilderen, dat was wat ze wilde doen! Deze kunst opende haar ogen voor de oprechtheid waarmee zij zich kon uitdrukken, en alle twijfel was weg.  

Door de verschillende technieken die ze gebruikt, begrijpt Sophie dat bepaalde dingen gelijk zijn. Inderdaad, er is een rode draad in haar werk, een verhaal. 

Allereerst is er de overheersende kleur, oranje, die al opduikt in de eerste werken van de kunstenaar. Dan zijn er kleine vierkanten op de doeken, als projecties van ramen in het donker en waarin de kijker een open haard, vuur,
de herfst of andere dingen kan zien. 

Dan is er de relatie met mensen en haar fascinatie voor paden die elkaar voortdurend kruisen. We ontdekken haar methode van stromen, die symbool staan voor het leven en aanleiding geven tot een veelheid van wegen die kunnen worden bewandeld.  

Bepaalde kleuren en effecten zijn het resultaat van deze toevallige processen, en het zou voor Sophie onmogelijk zijn ze te reproduceren.
Net als een polaroidfoto is datgene wat op dat moment verschijnt uniek
en maakt het een schilderij tot een zeldzaam en kostbaar goed. 

"Ik probeer altijd iets anders aan te bieden en toch authentiek te blijven”. 

Sophie heeft op haar eigen manier een paar vernissages georganiseerd en, ook al is het elke keer een zware opdracht, ze gaat altijd uit van wat ze kan, met vertrouwen, om naar andere wegen geleid te worden. Net als in haar werk laat zij zich meeslepen door haar instinct, dat haar naar haar essentie leidt.


Ontdek de artiest

Instagram:
www.instagram.com/sophie.herpain/ 

Email:
sophie.herpain@skynet.be 

Telefoon:
+32 476 20 42 59

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up