35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Healing with Happiness

" Healing with Happiness ",   Een uitnodiging van de Bhutaanse ambassadeur

« Nieuwe rijkdommen ontdekken  »

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

‘Healing with Happiness’ is een initiatief van Kutshab Tshering Gyaltshen Penjor, ambassadeur van Bhutan in België, die graag hedendaagse kunst uit zijn land wil exporteren en promoten. Met de steun van de koning en koningin van Bhutan en de waardevolle medewerking van VAST Bhutan (Voluntary Artists' Studio of Thimphu) kan een hele nieuwe generatie kunstenaars zijn talenten tonen. Bijna zeventig kunstenaars zullen zo'n 160 werken tentoonstellen bij de Belfius bank Wetstraat!  

Wij kregen de kans om de kunstwerken te zien op de ambassade en enkele pareltjes te ontdekken. En het was ons duidelijk dat dit veel meer is dan zo maar een tentoonstelling... 

VAST Bhutan, ongeveer twintig jaar geleden ontstaan onder impuls van een paar mensen (onder andere Asha Kama Wangdi en Chimi Zangmo), creëert en organiseert een veelheid aan activiteiten om hedendaagse kunst toegankelijker te maken. 

Er zijn geen grenzen aan de wil om samen een plek te creëren waar elk en iedereen zich kan uitdrukken. 

De studenten uit het land waar welzijn een prioriteit is, worden leden van een grote familie waarin ze deelnemen aan workshops, buitenmomenten via ‘Art Camps’ en allerlei lessen. Het zijn allemaal vrijwilligers en de meest ervaren studenten geven les aan de jongsten, sommigen steken zelfs de grens over en brengen nieuwe technieken en nieuwe ideeën mee.  

De schilders blijven heel gehecht aan hun identiteit, hun cultuur en hun wortels.  Het boeddhisme neemt een belangrijke plaats in hun leven in en ook de traditionele kunst is aanwezig in hun werk. Zo zien we Boeddha, bloemsierkunst, typische landschappen en mandala's in de tentoongestelde schilderijen. Ook de gebruiken van voorouders die van generatie op generatie worden doorgegeven, zijn terug te vinden in de kunstwerken. 

In een land waar de indicator van rijkdom geluk is, lijkt het vanzelfsprekend dat dit zich uit in kleurrijke boodschappen. Sommige van de schilderijen zijn gemaakt van natuurlijke pigmenten of as, omdat die de kracht zou hebben om negativiteit te absorberen... 

Elke kunstenaar heeft een verhaal en een boodschap.  Of ze het nu over zichzelf of over hun land hebben, hun oprechtheid en dankbaarheid voor dit initiatief is ontroerend en verdient het om op grote schaal te worden gedeeld, zoveel is zeker.


Ontdek de artiest

Healing with Happiness: https://bhutanart.bt/healing-with-happiness-bhutan-artshow-2022/ 

Vast Bhutan:  https://www.vastbhutan.org.bt/ 

Facebook:  https://www.facebook.com/VASTBhutan

Ambassade van Bhutan in België: https://www.mfa.gov.bt/rbebrussels/ 

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up