35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

“Het is een openbaring ...” By Serge Tailler

«  Het is een openbaring. Ik had er geen idee van hoezeer ik me zou laten meeslepen en mijn nachten zou doorbrengen met mijn penselen en mijn ezel. »

Hoewel Serge Tailler auteur, musicus en beeldhouwer is, is het nu de schilderkunst waar hij zijn handen en geest op richt. In de eerste plaats omdat het nu eenmaal onmogelijk is alles te doen, zo zegt hij met een glimlach, maar vooral omdat kunst voor hem een echte passie is geworden. 

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

Het begon toen hij een portret van David Bowie verwierf en enkele details zag die hij liever anders had gezien.  

De Ziggy Stardust-fan begon het portret na te maken in alle vormen en gedaanten; acryl werd zijn gewaardeerde bondgenoot.  

Beetje bij beetje, en dankzij de galerie Little Van Gogh, begon Serge de doeken te maken die nu zijn handtekening zijn. 

De series van popsterren of van Franse acteurs zijn in tweekleurendruk gemaakt, op groot formaat, een beetje zoals Andy Warhol. Ongeacht het medium, is het belang van het respecteren van verhoudingen, dat hij aanvankelijk van zijn vroegere meesters had overgenomen, in zijn werk blijven bestaan.

De eerste stap is het juiste beeld te vinden, dat van het personage dat hem inspireert. Vervolgens is het de indruk van het onderwerp op ware grootte die als referentie dient tijdens de gehele constructie van zijn werk. 

Serge vangt het oog, volgt de contouren van het personage, het gezicht, het haar, niet te veel en niet te weinig. Net genoeg om herkenbaar te zijn.  

Zijn invloeden komen van Alberto Giacometti, François Pompon, Salvator Dali of Pablo Picasso, maar Serge kiest resoluut voor de hedendaagse kunst, soms minimalistisch en soms glinsterend. 

Op dezelfde manier als hij oliën en lagen creëert, speelt de schilder de alchemist. Hij mengt technieken en ingrediënten om zijn recepten te creëren, wat zijn werk een kleurrijke en unieke dimensie. Zo zien we bijvoorbeeld het roze dat de gelaatstrekken van Prince accentueert.

De autodidact goochelt met mat en glanzend voor een opvallend resultaat. De kunstenaar ontdoet het kunstenaar-subject van al zijn kunstgrepen om alleen het essentiële te behouden. 


Ontdek de artiest

Instagram :
www.instagram.com/sergetailler/ 

Facebook : www.facebook.com/tailler.serge 

Email : serge.tailler@growthfactor.eu 

Telefoon: +32 475 60 55 11 

En in de Galerie Little Van Gogh :
http://www.littlevangogh.be/nl/ 

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up