35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

De schoonheid van toevallige ontdekkingen en ontmoetingen by Benoit Jacquet

De schoonheid van toevallige ontdekkingen en ontmoetingen

« De Afghan Box is meer dan een toestel, het is een generator van contacten. » 

Het avontuur begon voor  Benoît Jacquet meer dan vier jaar geleden, toen hij er op uit uittrok met zijn rugzak als enige gezelschap. Het idee was het resultaat  van een heel persoonlijke reflectie, waarbij loslaten en terugkeren naar jezelf een belangrijke rol spelen.

Veel maanden en 2.000 kilometer later had Benoît meer dan 600 foto’s gemaakt van een verlaten België. Als een nieuwe nomade biedt hij een monochrome en verfijnde blik op de wereld.

Daarna wordt Benoît  opnieuw geconfronteerd met de ‘realiteit’. De wereld gaat te snel, alles is urgent en hij slaat een nieuwe weg in: iets minder scherpe en minder perfecte foto’s. Hij vraagt de ander om de hectische ratrace te onderbreken. 

In tegenstelling tot wat we evolutie noemen, gaat hij van digitaal terug naar de pinhole-camera, de oorsprong. Voor een meer zinvol leven gaat Benoit in tegen de evolutie. 

De Afghan Box is meer dan een toestel, het is een generator van contacten” .

Met deze eenvoudige ‘doos’ die een donkere kamer en een labo combineert, trekt hij de aandacht en intrigeert hij mensen op straathoeken. Net als met een Polaroid is het onmogelijk om dezelfde foto twee keer te reproduceren… Zo wordt de fotograaf een portretschilder. Een beroep dat we  nog kennen maar waarvan we dachten dat er geen nood aan is. Ten onrechte.. .

Vandaag ontmoet de ambachtelijke fotograaf mensen voor een uitwisseling en een onmiddellijk ingeloste belofte. Benoît en zijn kunst maken van de fotografische techniek een getuige van een gedeeld moment, verbindend en tijdloos.

Tekst : Lauranne Gonzalez Garcia


Ontdek de kunstenaar

Site webhttps://ben-art-photo.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/Ben.Art1982

Waar kunt u zijn werk zien ?  

« La Faune »  Moeskroen – 19 en 20 juni 2021 

« Au hasard d’un coin de rue » vanaf de maand juli, een beetje overal in Wallonië. 

Email : ben.art1982@gmail.com

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up