35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Contact

Le Mont-à-Gourmet
12 place Communale
6181 Gouy-les-Piéton (Courcelles)

Tel : 071/84.74.15
E-mail: info@lemontagourmet.be
Web: www.lemontagourmet.be

Een chef waarover er nog veel gepraat zal worden…


De kleine gemeente Gouy-les-Piéton, gelegen ten noordwesten van Charleroi, in de streek van Courcelles, is de thuishaven van het uitstekende restaurant Le Mont-à-Gourmet. Dit restaurant werd in 2015 geopend door Arnaud Hamoline, die besloot het gastronomische avontuur voort te zetten dat in 2002 door zijn vader werd gelanceerd. De keuken wordt op meesterlijke wijze geleid door de Young Master van de Mastercooks Nicolas Tournay.

Tekst: Philippe Bidaine

Met de talentvolle chef haalde het restaurant een benijdenswaardige 13,5 op 20 in de beroemde Gault Millau gids, een heel goede score als je weet dat deze gepassioneerde chef-kok de prijs voor de beste kok van België won op de Prosper Montagné wedstrijd in 2020. Nicolas Tournay, opgeleid aan de hotelschool Institut Notre Dame in Fleurus, werkte samen met Raphaël Adam (L’Essentiel, in Temploux), Stéphanie Thunus (Au Gré du Vent, in Seneffe) en Vincent Gardinal (Le Prieuré-Saint-Géry in Solre-Saint-Géry) voordat hij de leiding kreeg over de keuken van Mont-à-Gourmet.

Hoewel hij toegeeft dat hij de grondbeginselen van het koken in l’Essentiel heeft ontdekt, zegt Tournay dat hij bij Vincent Gardinal de strengheid van het beroep van chef leerde, evenals de precisie van het koken en het kruiden, de schikking op het bord en de grondbeginselen van de patisserie.

De chef-kok van Mont-à-Gourmet is zich bewust van de noodzaak om vandaag werk te maken van duurzame ontwikkeling en om creatief te zijn met onder meer de producten van lokale Waalse ambachtslui. Zijn groenten komen uit de streek, maar als hij wat vlees betreft niets uitzonderlijks of echt excellent vindt, gaat hij het wel eens verderop zoeken zoals bijvoorbeeld parelhoen in Bourgogne. Een van zijn principes is dat als hij teleurgesteld is over de producten of de leverancier, hij niet aarzelt om te veranderen!

Het resultaat? Opwindende en contrastrijke gerechten, die worden aangeboden in drie-, vier- of zesgangenmenu’s, al dan niet vergezeld van een selectie bijpassende wijnen of een alcoholvrij alternatief. Een even precieze als smakelijke keuken, uitgevoerd door een chef waarover nog jaren zal worden gepraat... 

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up