L’Ardenne Autrement
Hives 23 E à 6980 La Roche-en-Ardenne. Tél : 0476/96.57.06
Web : www.ardenneautrement.com
E-Mail: info@ardenneautrement.com
www.ardenneautrement.com
Ondervoorzitter voor Wallonië van Mastercooks of Belgium, en lange tijd aan het hoofd van Traiteur Paulus, Benoit Bourivain lanceerde met zijn dochter en schoonzoon ‘l'Ardenne Autrement’, een concept van prachtige gastenkamers én een verrukkelijke table d'hôtes.
Tekst: Philippe Bidaine
Met een grootvader die bakker was en ouders die restauranthouders waren, was Benoit Bourivain voorbestemd voor de culinaire wereld, ook al geeft hij grif toe dat hij zichzelf ook als tolk of sportjournalist had kunnen zien. Hij slaagde voor het toelatingsexamen van de Ecole Hôtelière de Namur, studeerde af en begon zijn loopbaan met een rondreis langs de meest prestigieuze restaurants van Frankrijk.
Zo werkte hij onder meer in Les Crayères in Reims, de Negresco in Nice, de Oustau de Baumanière in Les Baux de Provence, de Côte d'Or mry Bernard Loiseau, met Paul Bocuse in Collonges-au-Mont-d'Or, met Georges Blanc in Vonnas en met Joël Robuchon in Parijs.
Na zijn 'Tour de France’ ging Bourivain aan de slag in België, met name bij de Air Pur in La Roche-en-Ardenne, vervolgens bij Pierre Romeyer in Hoeilaart en bij de Cravache d'or in Elsene, voordat hij in zijn eigen zaak terechtkwam in La Roche-en-Ardenne, het Hotel-restaurant de la Place. Na de verkoop van zijn zaak ging hij werken bij de beroemde traiteur Paulus, waar hij tot 2020 leiding aan gaf.
Dat jaar besloot hij met zijn gezin, met zijn dochter Virginie aan zijn zijde in de keuken en haar man, Serge Etienne, het avontuur van ‘l'Ardenne Autrement’ aan te gaan. Een prachtig project van luxueuze en bijzondere gastenkamers. Schoonzoon Serge Etienne is een specialist in domotica, en dat zult u beslist merken! En dan is er ook nog een prachtige wellnessruimte...
Met een architectuur die perfect opgaat in het majestueuze landschap van dit bosrijk gebied, biedt dit unieke etablissement table d'hôtes aan. Het ‘Atelier des Boubous’, waar vader en dochter prachtige producten op tafel brengen, zo nobel en/of regionaal mogelijk, op exquise wijze bereid door traditie te combineren met de meest hedendaagse technieken.
Benoit Bourivain en zijn dochter zijn duidelijk verliefd op hun streek en een maaltijd in Ardenne Autrement is een heerlijke manier is om de gastronomische rijkdom van de Ardennen te (her)ontdekken!
Elke vrijdag en tweede zaterdag van de maand wordt een gastronomisch menu (65 euro voor 4 gangen + 4 amuses) aangeboden in het restaurant, terwijl op de andere avonden een 2-gangenmenu kan worden geserveerd in de kamer of op het privéterras, dat elke dag overdekt is.
Tot slot is de opmerkelijke ‘Honesty Bar’ het vermelden waard, een bar waar iedereen zich in alle vertrouwen zelf kan bedienen -door de consumpties te noteren- en de automatische wijnbar waar uitzonderlijke wijnen bijna automatisch en in de gewenste hoeveelheid worden geserveerd met behulp van een elektronische kaart.