35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Contact

Menssa
Tervurenlaan 453,
1150 Sint-Pieters-Woluwe
Tel. 02/346.66.15

's Avonds geopend van dinsdag tot en met zaterdag, ’s middags open op vrijdag. Gesloten op zondag en maandag. Toog met hoge stoelen voor 22 personen en een privétafel voor maximaal acht personen.


Na de deuren van zijn legendarisch restaurant ‘Bon Bon’ in Sint-Pieters-Woluwe te hebben gesloten en een Frans avontuur van twee jaar, is Mastercook Christophe Hardiquest meer dan ooit terug met ‘Menssa’, een gloednieuw concept.

Tekst : Philippe Bidaine

In het Latijn betekent mensa (met een enkele s) tafel. Voor Christophe Hardiquest is ‘Menssa’ (met dubbel s) een verwijzing naar een huis van uitzondering en een genese van smaken.

Na een Frans avontuur van bijna twee jaar komt de chef uitbundiger dan ooit terug naar België, op dezelfde locatie als ‘Bon Bon’, met ‘Menssa’, een concept dat duidelijk het doel heeft het restaurantwezen flink door elkaar te schudden. "Mijn doel is iets te creëren waarmee ik niet alleen beter tegemoetkom aan de wensen van mijn klanten, maar ook aan die van mijn personeel, terwijl ik ook probeer om de planeet zoveel mogelijk te respecteren."

De eerste verrassing komt zodra je door de deur van de prachtige villa loopt, dezelfde die vroeger ‘Bon Bon’ huisvestte. De villa werd herbouwd, de werken duurden meer dan tien maanden. Geen aparte tafels hier, maar één grote kronkelende eettoog, waar iedereen op hoge stoelen omheen zit. En in het midden van de zaal troont een gestileerde boomstam waarvan de takken tot aan het plafond reiken. Hoogst indrukwekkend!

Waar u ook zit, u kunt uw ogen niet afhouden van de chef en zijn personeel die in de keuken in het centrum van alle aandacht het menu voor elke gast samenstellen. Het restaurant heeft geen kaart,  maar wel vier registers geïnspireerd op de natuur: de tuin, het bos, de zee en de aarde. Elk daarvan bestaat uit drie of vier suggesties die de seizoenen weerspiegelen.  Zo kan iedereen zijn eigen persoonlijke menu samenstellen op basis van zijn smaken, zijn wensen en eventuele allergieën of intoleranties.

Geen twee gasten krijgen dus hetzelfde menu voorgeschoteld; ieder formuleert het in volledige harmonie met zijn of haar aspiraties, in vier, vijf of zeven etappes.

Voordat het genieten begint, bestaat de eerste handeling uit het opstaan om het mes te gaan zoeken u de hele avond gebruikt, geplant in een mooie compositie van boomstammen die aan de muur naast de keuken is bevestigd. De messen, van de meest elegante Laguiole tot de meest rustieke Opinel, zijn allemaal geschenken van collega's en bevriende chefs. Een andere manier om het menselijke centraal te plaatsen in het concept.

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up