35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Telegeneeskunde in 2022

Zullen alle artsen in de toekomst telegeneeskunde -moeten- gebruiken? En hoe? Waar moeten artsen op letten? Deze vragen werden gesteld door de voormalige voorzitter van BVAS, intensivist dr. Philippe Devos (CHC-Mont Legia).

Zijn boodschap was duidelijk. “Vandaag is de vraag van patiënten naar teleconsulten een feit en veel groter dan die van artsen en hun aanbod. Als u niet ‘meedoet’, zullen uw patiënten het elders gaan zoeken. Sommige bedrijven hebben dit al begrepen, bijvoorbeeld Proximus. Ik raad u aan om teleconsulten te houden voor akten die geen fysieke aanwezigheid vereisen en natuurlijk uw gedrag en gewoonten aan deze praktijk aan te passen, u professioneel uit te rusten om de kwaliteit van de virtuele geneeskunde te garanderen en vallen en opstaan te aanvaarden”. De BVAS is van mening dat teleconsultatie alleen kan worden uitgevoerd wanneer het kwalitatieve niveau van de relatie gelijkwaardig is aan een fysiek consult. Het syndicaat stelt dat het de professionele verantwoordelijkheid van de arts is om te beoordelen of telegeneeskunde geschikt is voor een patiënt en vraagt dat de autoriteiten aanbevelingen publiceren voor een goed gebruik (toestemming,...). Volgens dr. Philippe Devos is teleconsultatie, mits goed uitgevoerd, een geloofwaardig en voordelig alternatief voor raadpleging en kan het de plaats van de patiënt in het centrum van de zorgverlening verbeteren.
Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up