35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Laurent Gimp

« Vanuit een eenvoudige associatie ontstaan oneindig veel creatieve ideeën. »

Tekst: Lauranne Gonzalez Garcia

Als technicus en regisseur in de audiovisuele wereld gedurende meerdere jaren, maakte Laurent Gimp via contacten met fotografen en cameramensen kennis met de digitale technologie en de ontdekking van het lichtspel van de fotografie.

De invloed van de jaren 80 en 90, maar ook van bepaalde kunstenaars zoals Anton Corbijn, Helmut Newton en Jean-Paul Goude wekte een passie voor beelden op en later voor fotografie. Vervolgens stortte Gimp zich volledig op de kunst via opleidingen en cursussen om ons nu, zo'n tien jaar later heel persoonlijk en bijzonder werk te tonen. 

In de serie Cube komen geometrische figuren en vrouwelijke vormen samen. Eerst geïnspireerd door deze getalenteerde fotografen en vervolgens in symbiose met de modellen, worden de poses en houdingen in harmonie opgebouwd en ontworpen.

"Soms is het een kwestie van een centimeter, afhankelijk van de hoek en de positie van het licht.”

Soms is het object het onderwerp, soms is het de vrouw. Het object kan starheid of een vorm van agressiviteit oproepen, terwijl de vrouw zachtheid, moederschap of rondheid kan oproepen, afhankelijk van de waarnemer.

In de evolutie van dit project voert Laurent drie variaties van deze reeks op: de steun, de sokkel en de integratie van het model in de kubus. Hij goochelt dan met verschillende begrippen van evenwicht zoals ying en yang, rechte en gebogen lijnen en natuurlijk licht en schaduw. Het zijn essentiële ingrediënten voor een esthetisch en zuiver resultaat.

De fotograaf volgt een impuls, een idee en via zijn foto's geeft hij aanleiding tot tal van interpretaties. Elk beeld is uniek en heeft natuurlijk een naam, geïnspireerd op het vastgelegde moment.

"The square root of beauty", is een van de boodschappen die aan de vrije interpretatie van de kijker worden overgelaten.

Door extremen te mengen en een ongewone confrontatie aan te gaan, zorgt Laurent Gimp voor een nieuwe emotie in de naaktfotografie.


Ontdek de artiest

Op internet :
laurentgimp.be

Via Facebook :
www.facebook.com/laurent.gimp 

Instagram :
www.instagram.com/laurentgimpphoto/?hl=fr

Via email : gimp@outlook.be

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up