35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

Contact

Chef Sang Hoon Degeimbre

Restaurant: L’Air du Temps

2 rue de la Croix Monet à 5310 Liernu (Eghezée of Resche en Refail op de GPS)
Tel. : 081/81.30.48
Web : www.airdutemps.be
Geopend van woensdag tot zondag (lunch om 12.00, 12.30, 13.00 , tot 16.00 uur. Diner om 19.00, 19.30 en 20.00 uur (tot 00.00). Gesloten op maandag, dinsdag, woensdagmiddag en zaterdagmiddag.

“ Als koken een passie is, kan het niet bestaan zonder te delen… ”

DE KEIZER VAN DE TERROIR SANG HOON DEGEIMBRE

Aan het groentetuinfirmament van Sang-Hoon schittert een nieuwe groene ster

Sang-Hoon Degeimbre, lid van de Mastercooks of Belgium, is waarschijnlijk een van de meest ongewone chefs in de Belgische gastronomie. Zijn restaurant l'Air du Temps is gevestigd in een prachtige verbouwde vierkantshoeve, maar de aanpak van de chef die zichzelf omschrijft als ‘Koreaan van geboorte, Belg en wereldburger...’, is ronduit hypermodern. 

Tekst : Philippe Bidaine

Als kind wilde hij apotheker worden. Nadat hij in een slagerij had gewerkt, had hij bijzondere belangstelling voor alles wat met voedsel te maken had, maar het was de restaurantsector waar Sang-Hoon Degeimbre al zijn aandacht op richtte.  Het was in feite door de oenologie dat deze topchef zijn carrière begon. Het was de perfecte gelegenheid om zijn gehemelte te trainen en zijn kennis van smaken te verdiepen door een verbazingwekkend vermogen te ontwikkelen om nuances te ontdekken.

Op een dag besloot hij de sprong te wagen en in Noville-sur-Méhaigne zijn eerste restaurant te openen, dat al de naam l'Air du Temps kreeg. Zijn aanpak is sterk beïnvloed door zijn ontmoeting met Hervé This, de wetenschapper die de basis heeft gelegd voor de moleculaire keuken en die ook veel heeft samengewerkt met Pierre Gagnaire.

Dit zonder de basis te vergeten: volgens Degeimbre is er geen hedendaagse keuken zonder klassieke fundamenten. Zijn benadering is gebaseerd op de noodzaak te begrijpen waarom dingen op een bepaalde manier worden gedaan. Zodra je dit inzicht hebt, kun je moderniseren. Zo creëerde hij een productgerichte werkwijze die zijn werkterrein aanzienlijk heeft uitgebreid, bijvoorbeeld op het gebied van kookvariëteiten.

De verhuis naar de huidige prachtige omgeving in Liernu heeft hem in staat gesteld opnieuw contact te leggen met het land, dat voor hem van groot belang is, onder meer voor de keuze van hoogwaardige producten, die onder de bovengenoemde voorwaarden worden bewerkt. Zijn opmerkelijke ‘tuin’ is de ruggengraat van zijn keuken.

Met een uitzonderlijke wijnkelder - hij was niet voor niets sommelier - heeft Sang-Hoon Degeimbre niet geaarzeld om een spannend alternatief te bieden voor de klassieke begeleidende wijnen met de creatie van wat hij zijn ‘eaux’ noemt, aromatische extracten die zijn bestudeerd om elk gerecht zo harmonieus mogelijk te begeleiden.

Een bezoek aan L'air du temps is een waar smaakavontuur via een van de meest verfijnde visies op wat de hedendaagse keuken zou moeten zijn. De gidsen hebben zich niet vergist en hebben twee sterren en een score van 19/20 toegekend aan deze chef, die zonder twijfel een van de meest eigenzinnige talenten in het Belgisch culinaire landschap is.

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up