De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers.
Als oudere vrouwen lang geïsoleerd blijven, dreigen ze onvoldoende fruit en groenten te eten, wat negatieve invloed heeft op de kwaliteit van de voeding.
Bij analyse van de gegevens van meer dan 30 000 volwassenen die gedurende zes jaar werden gevolgd in de Canadian Longitudinal Study on Aging, hebben de vorsers vastgesteld dat de kwaliteit van de voeding beter was bij vrouwen die regelmatig deelnamen aan sociale activiteiten (vrienden bezoeken, vrijwilligerswerk, clubs, educatieve evenementen en sportactiviteiten).
Maar bij de vrouwen die geïsoleerd bleven of de diversiteit van hun interacties verminderden, nam de kwaliteit van de voeding af. Opmerkelijk is dat vrouwen die actief waren geworden na een periode van isolatie na zes jaar nog altijd een minder gezonde voeding aten. Dat wijst erop dat niet alle vormen van sociaal gedrag eenzelfde effect hebben op de gezondheid.
Die studie leert dat gevarieerde sociale contacten erg belangrijk zijn voor de gezondheid van oudere vrouwen.
Hier klikken om er meer over te vernemen.