35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. 

De laatste medische actualiteit

“De huisarts, een Zwitsers zakmes”

Eerder deze maand werden 170 artsen-assistenten opgeleid in de plattelandsgeneeskunde in Houffalize, aldus Rtbf.be.

Twee dagen lang ontving het toeristische complex Vayamundo in Houffalize tientallen jonge medische assistenten die binnenkort hun studie afronden. Op het programma: workshops, seminars en bijeenkomsten om hun gebaren en technieken te perfectioneren. Voor al deze gezondheidswerkers bestaat de uitdaging erin zich op elke eventualiteit voor te bereiden. "Het doel is om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in de algemene geneeskunde. Dit beroep is zeer divers en verschilt of je in de stad of op het platteland werkt", zegt Laurent Dutrieux, een van de organisatoren van de vereniging "Santé Ardenne".

Wondverzorging, echografie, dermoscopie en enkeltaping zijn allemaal procedures die huisartsen steeds vaker uitvoeren tijdens consulten. "In een landelijke omgeving is het essentieel om alles te kunnen doen. Ik werk in Érezée, ik ben 35 minuten verwijderd van de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp, dus ik moet alle soorten ziekten snel kunnen behandelen. Toeristen zijn altijd verbaasd als ze me een paar hechtingen zien doen, want in de stad zou je meteen naar de eerste hulp gaan”, zegt dokter Frédéric Moulart, huisarts in Érezée.

Voor de provincie Luxemburg, die deze actie voor de achtste keer steunt, is het een goede manier om jonge artsen aan te trekken. Ook nu nog is er een tekort aan artsen in bepaalde gebieden, met name in Famenne en het zuiden van de provincie. "We willen echt het belang tonen dat de provincie Luxemburg vertegenwoordigt. Er zijn veel voordelen om hier te komen werken, vooral de leefomgeving, en het is ook mogelijk om een sociaal leven te hebben", zegt Jean-Michel Jacobs van MJLux, de kring van huisartsen in de provincie Luxemburg. Het evenement is elk jaar een groot succes en er is al bevestigd dat het in 2023 opnieuw zal worden gehouden, aldus Rtbf.be.

Meer lezen

https://www.rtbf.be/article/170-medecins-assistants-formes-a-la-medecine-rurale-a-houffalize-11109183

 

ACTUAlitEIT
ZOEKERTJES
LAATSTE REACTIES
MEEST GEREAGEERD
MEEST GELEZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up