35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. 

De laatste medische actualiteit

“Een les in nederigheid”

“De covid-19 pandemie is een les in nederigheid voor de hele wereld”, zo schrijft dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO in de BMJ.  

“De covid-19 pandemie is een les in nederigheid voor de hele wereld”, zo schrijft dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO in de BMJ.  

“De pandemie heeft ons laten zien welke verwoesting een nieuwe ziekteverwekker kan aanrichten, vooral als wij er niet in slagen ons wereldwijd solidair te tonen.

De gevolgen van de pandemie voor de gezondheid zijn traumatisch en ongekend: wereldwijd zijn meer dan 220 miljoen gevallen gemeld en meer dan 4,5 miljoen mensen zijn overleden. De gezondheidsstelsels zijn overrompeld en essentiële gezondheidsdiensten zijn verstoord. Dit zal nog jaren gevolgen hebben voor de morbiditeit en mortaliteit.

Even pijnlijk zijn de sociale en economische gevolgen van de pandemie en de grote ongelijkheden die we hebben gezien, vooral wat de toegang tot vaccins betreft.

Een van de belangrijkste lessen is dat we de collectieve reactie van de wereld moeten vernieuwen. Dit betekent dat we in alle sectoren beter moeten samenwerken om de wereldbevolking te beschermen tegen een wereldwijde dreiging.”

Voor het volledige artikel:

https://blogs.bmj.com/bmj/2021/09/16/what-is-the-missing-ingredient-in-global-pandemic-preparedness-and-response/

ACTUAlitEIT
ZOEKERTJES
LAATSTE REACTIES
MEEST GEREAGEERD
MEEST GELEZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up