35 JAAR EXPERTISE IN DE MEDISCHE EN FARMACEUTISCHE SECTOR

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. 

De laatste medische actualiteit

Ondanks verbod rekenen ziekenhuizen supplementen aan voor scans

De ziekenfondsen hebben tientallen klachten binnengekregen over ziekenhuizen die met opzet scans buiten de kantooruren plannen zodat ze supplementen kunnen aanrekenen.

De ziekenfondsen hebben tientallen klachten binnengekregen over ziekenhuizen die met opzet scans buiten de kantooruren plannen zodat ze supplementen kunnen aanrekenen, zo staat te lezen in De Standaard.

Het probleem is een vervelend neveneffect van een maatregel die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nam. Hij besliste in december van vorig jaar net om de supplementen voor zware medische beeldvorming te verbieden. Zo’n supplement wordt immers niet terugbetaald, waardoor de kostprijs voor de patiënt fors kan oplopen. Maar ziekenhuizen mogen wél nog supplementen aanrekenen als de scan wordt afgenomen buiten de kantooruren én die medisch gezien niet hoogdringend is. Resultaat: sommige patiënten worden zonder het goed en wel te weten ingepland buiten de kantooruren. Vaak onder het voorwendsel dat ze anders lang moeten wachten op hun scan.

Zowel het socialistische ziekenfonds Solidaris als de Christelijke Mutualiteiten kregen daar tientallen klachten over binnen. “Daarom hebben we met alle ziekenfondsen een brief verstuurd naar de ziekenhuizen om hen te wijzen op de nieuwe wetgeving die volgens ons niet door alle ziekenhuizen even goed wordt nageleefd”, zegt CM-topman Luc Van Gorp.

De problematiek is Vandenbroucke ook al ter ore gekomen. “Men maakt patiënten wijs dat ze nu lang moeten wachten op een scan, vanwege het verbod op supplementen. Dat is de wereld op haar kop.”

Meer lezen

https://www.standaard.be/cnt/dmf20240422_91067032

 

 

ACTUAlitEIT
ZOEKERTJES
LAATSTE REACTIES
MEEST GEREAGEERD
MEEST GELEZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dé referentie van de medische maandbladen

Tempo Medical bestaat al 35 jaar en is meer dan ooit de referentie als medisch maandmagazine in België, de bron bij uitstek voor wetenschappelijk diepgaande en nauwkeurige informatie met zoveel mogelijk bijdragen van Belgische specialisten en opinion leaders.
De ideale aanvulling op Tempo Medical

Tempo Digest, gedrukt op tabloidformaat gaat in op de congres- en de medische actualiteit. Naast het Wellness katern en op de best-of van Tempo Today.
tempo digitaal
De medische media heruitgevonden

Het eerste digitaal medisch magazine in België; medische actualiteit in interactieve vorm met video-interviews, enquêtes, medische beeldvorming, geluid en natuurlijk ook tekst.
Tempo Today en wekelijkse best-of Tempo Weekend

De dagelijkse medische actualiteit voor Belgische artsen en apothekers. In real time op smartphone, tablet en pc om niets te moeten missen van de actualiteit.
Congressen alsof u er zelf bij was?

Dé site bij uitstek voor de beste momenten van Belgische en internationale medische congressen. U hoeft maar aan te klikken om te kunnen kijken naar exclusieve interviews met sprekers en nieuws over de meest interessante sessies.
Powered by
MEDISQUARE NV

Adres: G. Demeylaan, 57 - 1160 Oudergem
Tel: +32 (0)2 352 07 80
Mail: info@medisquare.be
Btw: BE0889282241
WIE ZIJN WE?

Uitgevers- en communicatiebedrijf sedert 1982
Gespecialiseerd in de medische en farmaceutische sector
chevron-downarrow-up